Home

Achtergrond 162 x bekeken

PvdA wijzigt ledenraadpleging Europarlement niet

Het partijbestuur van de PvdA is niet van plan om de verkiezingsprocedure te wijzigen die moet leiden tot een keuze voor een lijsttrekker voor de Europese verkiezingen volgend jaar juni.

De kandidaten Jacques Monasch en Thijs Berman zijn bezorgd over de procedures. Die zijn zo georganiseerd dat de PvdA-leden nog tot vrijdag kunnen stemmen op een van de vier kandidaten. Dat kan via de post en email, maar niet meer telefonisch omdat daar problemen mee waren. Monasch vreest een lage opkomst.

De woordvoerder van partijvoorzitter Lilianne Ploumen wijst er op dat de huidige procedure precies dezelfde is als bij eerdere ledenraadplegingen bij de PvdA. Er is geen reden om iets te wijzigen. De kandidaten hebben zich in een hele reeks debatten in het land kunnen presenteren en alle leden hebben bovendien een brief en een stembiljet thuis gehad, aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.