Home

Achtergrond 161 x bekeken

PvdA: strop na beleggingsadvies Van der Hoeven

Het beleggingsadvies van minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) van begin dit jaar heeft sommige beleggers inmiddels een strop opgeleverd van duizenden euro's.

Dat stelt PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang donderdag. Van der Hoeven kwam in januari met het advies aandelen niet halsoverkop van de hand te doen, toen wereldwijd de beurzen onderuitgingen na zorgen over de gevolgen van de Amerikaanse kredietcrisis.

Donderdag rekende Tang in Kamervragen voor dat een belegger met een AEX-volgende portefeuille die op 21 januari 10.000 euro waard was, op basis van dat advies een verlies heeft geleden dat deze week opgelopen is tot ruim 4000 euro.

Oppositiepartij VVD noemde het advies begin dit jaar al ”ongepast en onverantwoord”.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.