Home

Achtergrond

Provincie beslist over investering ziekenhuizen

De provincie Flevoland beslist donderdag of ze 2 miljoen euro gaat investeren in de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.

De provincie belegt hiervoor een extra vergadering. Een meerderheid van Provinciale Staten heeft al aangegeven het geld op tafel te willen leggen, maar is wel kritisch. "We willen het ziekenhuis houden, maar we willen niet investeren in een zorgondernemer die bij tegenvallende winst gaat snijden in de zorg'', zei fractievoorzitter Willem Ruifrok van de PvdA vandaag.

Zorgondernemer Loek Winter van de MC Groep wil het ziekenhuis 8 december officieel overnemen. Daarvoor heeft hij extra geld nodig van verschillende partijen, zoals zorgverzekeraar Achmea, het ministerie van Volksgezondheid en de gemeente Lelystad. Die zegden hun steun al toe. Alleen de gemeente Noordoostpolder stemde tegen een investering van 1,5 miljoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.