Home

Achtergrond

Protest tegen rendiersalami bij Ikea

Ikea heeft de toorn van dierenactivisten over zich heen gekregen omdat het salami van rendieren verkoopt.

Volgens de Britse actiegroep Viva! worden de dieren op een wrede manier opgejaagd met helicopters en sneeuwscooters. Bovendien komt 70 procent van het vlees van kalveren 'die in het leven dan nooit sneeuw hebben gezien'.

Ikea verkoopt in haar Zweedse filialen rendiervlees in plakjes. ''We roepen ze echter op dat vlees uit de vakken te halen omdat de dieren door de jagers op een wrede manier worden geexploiteerd,'' stelt Viva!.

De Britse actiegroep, die campagne voert voor vegetarisch eten, heeft al eerder andere supermarkten weten te overtuigen om vlees van kangaroos's en andere exotische dieren niet langer te verkopen. De oproep aan Ikea komt niet voor niets in de Kerstperiode want dan staan rendieren in Angelsaksische landen volop in de belangstelling als trekdier voor Santa's slee.

Of registreer je om te kunnen reageren.