Home

Achtergrond 194 x bekeken

Protest studenten met tent op Plein

Studenten zetten maandag op het Plein voor de Tweede Kamer een partytent op die als wachtkamer moet dienen.

Daarmee protesteren de studenten tegen het plan van minister Ronald Plasterk (Onderwijs) om een masteropleiding alleen toegankelijk te maken voor studenten die het diploma bachelor hebben.

Het is de bedoeling dat Plasterk voor het begin van het wetgevingsoverleg in de Tweede Kamer even in de 'wachtkamer' plaatsneemt. "Zet studenten niet in de wachtkamer'', is het motto van de actie. Door het plan zouden veel studenten studievertraging oplopen.

Het landelijk actiecomité heeft voor een petitie tegen het plan naar eigen zeggen al ruim vijfduizend handtekeningen opgehaald. De petitie wordt binnenkort aangeboden aan de Tweede Kamer. Tijdens overleg met de studenten heeft Plasterk al laten weten niet in te gaan op de wensen. De minister wil dat studenten na hun bachelor bewuster kiezen voor een vervolgopleiding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.