Home

Achtergrond

Protest Ierse varkenshouders

De Ierse boerenleider Padraig Walshe tijdens protest van Ierse varkenshouders vandaag bij het landbouwministerie in Dublin.

De varkenshouders eisen toestemming om het slachten te hervatten. Foto ANP

Melkkoe Zwaantje staat de laatste week regelmatig vijf tot zes uur in een bak met warm water. Het dier heeft last van de spieren na het afkalven vorige week maandag. "Het leek goed te gaan, maar woensdag lag de koe en kon ze niet meer in de benen komen", vertellen Gerrit en Fennie Kelder uit het Overijsselse Holtheme. Volgens de dierenarts gaat het om een spierbeschadiging. Foto Ruud Ploeg

Tegen een bijna onbewolkte achtergrond tekenen zich de condenspluimen af boven een paprikwekerij in het Gelderse Est. Het kerkdorpje in de Betuwe kenmerkt zich door enkele grote paprikabedrijven die het dorpsbeeld bepalen. In de kassen zijn nieuwe paprikaplanten geplaatst, waar vanaf maart volgend jaar opnieuw geoogst gaat worden. Het heldere weer houdt vandaag nog aan. Foto William Hoogteyling

Varkens worden gekeurd door de Voedsel en Waren Autoriteit tijdens het laden bij de exportverzamelplaats van Willy Tijs in het Overijsselse Haarle. Sinds maandag is de klepkeuring, ofwel de keuring tijdens het laden weer van kracht voor de exportverzamelplaatsen. Minister Verburg besloot vorige week de keuring weer in te stellen omdat de kwaliteitsregeling voor de exportverzamelplaatsen niet aan de eisen zou voldoen. Tot eind vorige week werden dieren voor export in de stal gekeurd. Volgens Willy Tijs levert de nu toegepaste klepkeuringsprocedure een extra kostenpost op van 75.000 euro op jaarbasis. "Het is gewoon plagerij, het duurt alleen veel langer en het wordt dus duurder", aldus Tijs. Foto Ruud Ploeg

Boomkweker Niek Janssen van Boomkwekerij Paul Janssen in het Limburgse Nederweert oogst onderstammen van pruimenbomen met een nieuwe oogstmachine, die is ontwikkeld door het Opheusdense bedrijf Damcon. De onderstammen gaan deels naar professionele fruittelers, en voor de rest naar siertelers. Niek Janssen en zijn vader Paul hebben in totaal ongeveer 12 hectare onderstammen van pruimen, appels, peren en kersen. De appelonderstammen gaan voor het overgrote deel naar professionele fruittelers. Foto Twan Wiermans

Bezoekers bekijken een graanveld van Het Zeeuwse Landschap in ’s-Heer Abtskerke dat gedurende winter blijft staan. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.