Home

Achtergrond 145 x bekeken

Projecten voor FileProof laten files slinken

Het loont om files met kleine projecten snel aan te pakken.

De afgelopen drie jaar stonden weggebruikers hierdoor miljoenen uren minder in de file. Het effect daarvan is te vergelijken met het volledig filevrij maken van de A12, de snelweg van Den Haag naar de Duitse grens.

Dat blijkt dinsdag uit de resultaten van zestig initiatieven die sinds eind 2006 plaatsvonden voor het programma FileProof van minister Camiel Eurlings (Verkeer). Opgeteld bespaarden automobilisten 3,4 miljoen uren vertraging met alle projecten; dat is 2 á 3 procent van alle wachttijden op de weg en omgerekend 50 miljoen euro per jaar, zo becijferde het ministerie.

Voor FileProof vonden op ongeveer duizend locaties zestig sterk van elkaar variërende projecten plaats die ervoor zorgden dat het verkeer sneller doorstroomde op rijks-, provinciale en gemeentelijke wegen en locaties beter bereikbaar werden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.