Home

Achtergrond

Proef met opvang slachtoffers mensenhandel

De overheid gaat in een proef bekijken hoe slachtoffers van mensenhandel veilig kunnen worden opgevangen.

Hulpverleners die specifieke kennis hebben over deze groep, zullen hen begeleiden. Dat hebben de staatssecretarissen Nebahat Albayrak (Justitie) en Jet Bussemaker (Volksgezondheid) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. De opvang moet de slachtoffers ook rust en veiligheid bieden. Dat moet hen helpen bij de vraag of ze wel of geen aangifte doen of meewerken aan een strafrechtelijk onderzoek tegen mensenhandelaren.

Bij de proef wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande voorzieningen. De bewindsvrouwen kijken nog naar de mogelijkheden om deze vorm van opvang structureel te financieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.