Home

Achtergrond 193 x bekeken

Proef fiscus met innen belastingschuld

De belastingdienst wil volgend jaar beginnen met een proef met het innen van belastingschulden rechtstreeks van de bankrekening.

De fiscus kan met hulp van banken maximaal drie aanslagen van maximaal 1000 euro per stuk van de rekening van een wanbetaler halen. Een woordvoerder van de belastingdienst bevestigde donderdag een verhaal hierover in het AD.

Maar voor het zover komt moet iemand wel eerst een aanmaning en een dwangbevel hebben ontvangen. Daarna mag de dienst gedurende drie maanden maximaal 1000 euro per maand innen. Wanneer de proef begint is nog niet bekend. Er wordt nog overlegd met de banken, maar die zijn in principe bereid mee te werken, aldus de woordvoerder.

De al aangepaste Invorderingswet biedt gemeenten en andere overheden de mogelijkheid dit ook te doen. Maar de verwachting is dat zij eerst de resultaten van de proef van de fiscus af zullen wachten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.