Home

Achtergrond 274 x bekeken

Productie bij Agrifac komt weer op gang

Een medewerker van machinefabriek Agrifac monteert onderdelen van een spuitmachine.

Vandaag verliet voor het eerst sinds een maand weer een machine de fabriek in het Overijsselse Steenwijk. Na het faillissement in oktober maakte de fabriek een maand geleden een doorstart. Agrifac verwacht in januari de weekproductie op te kunnen schroeven naar drie tot vier machines. Foto Ruud Ploeg

De Barneveldse keurslager Jan Joosten rolt één van de vele rollades die voor kerst besteld worden op. Het grootvlees is dit jaar erg populair, stelt de slager. "We hebben nog nooit zoveel rollades in bestelling gehad als nu." Joosten rolt zijn rollades nog op de traditionele wijze. "Het met de hand oprollen is een speciale techniek, die jammer genoeg vaak niet meer wordt doorgegeven aan de volgende generatie." Behalve grootvlees blijft ook gourmetten populair, net als varkenshaas. Wild is volgens Joosten op zijn retour. Foto Frans Ypma

Topdrukte heerst bij de Gelderse sla- en komkommerteler Frank Wilting. Door de kerst neemt de vraag zoals altijd exponentieel toe, weet de teler uit het dorpje Loo. De oogst ziet er volgens Wilting goed uit: "In oktober begon het goed af te koelen, waardoor de groei van het gewas mooi gelijkmatig en rustig verliep. Dat is belangrijk voor de structuur van het gewas en dat zorgt voor een sterkere onderkant." Wilting levert direct aan Albert Heijn. Hij teelt op 1,1 hectare zware sla, die 28 kilo per 100 kroppen op moet leveren. Foto Jeannette Zinger

Leden van de vleesveehoudersvereniging van CRV in Belgisch Limburg bewonderen het witblauwe vleesvee van fokker/vleesveehouder Eric Coheur in Fooz. Coheur heeft zijn bedrijf in de provincie Luik en is een toonaangevende fokker van Belgische Blauwen. Zijn stieren winnen regelmatig prijzen op vleesveetentoonstellingen. Coheur bewoont een traditionele Luikse kasteelboerderij en houdt zijn vee deels in de oude gebouwen. Hij kan daar niet al zijn 450 dieren houden en heeft daarom moderne stallen bijgebouwd. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.