Home

Achtergrond 2 reacties

Proces verbaal na uitzetten herten Terschelling

De edelherten die op Terschelling zijn aangetroffen zijn daar illegaal uitgezet en de politie maakt proces verbaal op tegen de verdachten.

Dat schrijft minister Gerda Verburg (LNV) aan de Tweede Kamer. Zij laat de herten vangen en zal zorgen voor goede opvang. Zij schrijft in antwoord op Kamervragen van de PvdD dat het uitzetten van de edelherten in strijd is met de Flora- en Faunawet.

Deze dieren komen normaliter niet voor op Terschelling. Eerder dit jaar doken berichten op over het "mysterie''. Later zeiden eilandbewoners dat het ging om een kroeggrap die uit de hand gelopen was. De PvdD vermoedt dat het ging om een poging van jagers om op Terschelling op edelherten te gaan schieten, maar dat wordt niet door Verburg bevestigd.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    dus geen biodiversiteit, waar verburg het vaak over heeft

  • no-profile-image

    gert

    dan maar bevers of otters

Of registreer je om te kunnen reageren.