Home

Achtergrond 605 x bekeken

Prijs voor slechtste lobbyist EU

Bedrijven voor biobrandstof zijn vandaag uitgeroepen tot de slechtste lobbyisten bij de EU-instellingen in Brussel, omdat ze beweren dat Braziliaanse en Maleisische biobrandstof goed zijn voor het milieu.

De bedrijven kregen hiervoor de Slechtste Lobby Prijs van Corporate Europe Observatory, Lobbycontrol en Friends of the Earth. Dat zijn organisaties die de invloed van het zakenleven in Brussel kritisch volgen. Volgens de organisatie is het een leugen dat biobrandstof uit voormalig oerwoud het milieu helpt.

De prijs voor 'de grootste belangenverstrengeling' gaat naar Piia-Noora Kauppi uit Finland. Zij eist als Europarlementslid zeer lichte regels voor haar toekomstige werkgever, de bankensector. "De keuze van Piia-Noora Kauppi weerspiegelt de grote zorgen over Europarlementsleden die te nauwe banden hebben met lobbyisten uit het bedrijfsleven'', zegt Olivier Hoedeman van Corporate Europe Observatory. Hij wil strengere regels voor lobbyisten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.