Home

Achtergrond

Prijs voor daklozenproject Leeuwarden

Het daklozenproject Wonen, Werken, Welzijn (WWW) in Leeuwarden heeft de Zilveren Woonladder gewonnen.

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Welzijn heeft de prijs in Amsterdam uitgereikt aan Fred Voet, de projectleider van WWW. Het WWW-project hielp 35 daklozen aan een woning en helpt de deelnemers bij hun psychische problemen, verslaving en schulden.

"Het project, dat in 2006 is gestart, is een succes. Er zijn van alle deelnemers nog maar twee afgehaakt'', zegt Voet vrijdag. Dertien deelnemers hebben een gesubsideerde baan gekregen en een heeft een reguliere baan. Het WWW is hiermee als beste uit de bus gekomen van de in totaal dertig projectinzendingen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de prijs in het leven geroepen. Deze werd voor de derde keer uitgereikt en is bedoeld om woonvormen te stimuleren die niet tot de reguliere woningmarkt behoren. Fred Voet: "De 10.000 euro die we hebben gewonnen, komt uiteraard ten goede aan het project.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.