Home

Achtergrond 175 x bekeken

Pre-Inca citadel ontdekt in Peru

Archeologen hebben een citadel uit het pre-Inca tijdperk ontdekt in het Amazoneregenwoud in het noordoosten van Peru.

Dat meldde het Peruaanse persbureau Andina gisteren. Het belangrijkste deel bestaat uit met planten overwoekerde huizen van steen. Ze staan in een cirkel op vijf hectare grond vlakbij een afgrond, aldus een van de archeologen. Zo zouden de bewoners een goede uitkijk hebben gehad voor naderende vijanden.

Waarschijnlijk stamt de versterking uit de Chachapoyas oerwoud-beschaving, die zich rond het jaar 800 begon te ontwikkelen. De Chachapoyas bouwden ook het enorme, stenen fort Kuelap in Noord-Peru, dat uit meer dan vierhonderd gebouwen bestaat. In de vijftiende eeuw werd deze beschaving door de Inca's verdrongen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.