Home

Achtergrond

Postbank compenseert gedupeerden internetfraude

De Postbank had aanvankelijk geweigerd de gedupeerden schadeloos te stellen.

De Postbank gaat tientallen klanten die de dupe zijn geworden van fraude bij bankieren via internet alsnog compenseren. In totaal gaat het om enkele tonnen. Dat bleek vandaag uit een uitzending van het VARA-programma Kassa.Het bankbedrijf vond dat het de eigen schuld was van deze mensen omdat ze hun computer niet goed hadden beveiligd of niet zorgvuldig met hun inlogcodes waren omgegaan. Daardoor konden criminelen codes onderscheppen en hun slag slaan.

Uit onderzoek van Kassa naar de lotgevallen van achttien gedupeerden die samen 211.000 euro waren kwijtgeraakt, bleek echter dat deze mensen weinig viel te verwijten. Ook de Postbank is na eigen onderzoek tot die conclusie gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.