Home

Achtergrond 214 x bekeken

Politie vindt partij vuurwerk in loods

De politie heeft donderdag in een loods in De Lier 1700 kilo illegaal vuurwerk ontdekt.

Dat heeft de politie laten weten. Het korps kreeg al in oktober een tip dat in een loods aan de Leehove een grote partij zou zijn opgeslagen. Onderzoek leidde donderdag tot een inval en de vondst. Twee inwoners van De Lier van 42 en 27 jaar zijn gearresteerd.
In het pand werden onder andere 105 Chinese rollen, 180 lawinepijlen en 3376 nitraatklappers ontdekt. De arrestanten verklaarden dat ze het vuurwerk in België hadden gekocht en het in de regio aan de man wilden brengen.

In Spijkenisse vond de politie in de nacht van donderdag op vrijdag in een woning 480 kilo vuurwerk, vermoedelijk afkomstig uit België. De politie nam de illegale partij in beslag en hield de bewoners van het pand, een 54-jarige vrouw en een 57-jarige man, aan. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een anonieme tip, zo meldde een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.