Home

Achtergrond

Politie slaat betogers Zimbabwe uiteen

Politie in Zimbabwe heeft woensdag betogers onder wie honderden artsen en verpleegsters met de wapenstok uiteen gejaagd.

De betogers demonstreerden bij het ministerie van Volksgezondheid tegen de chaos in het land. Daar zijn onlangs al circa vijfhonderd mensen aan de normaal gesproken behandelbare ziekte cholera bezweken.

De gezondheidszorg in Zimbabwe is door de aanhoudende crisis vrijwel ingestort. Het ontbreekt in het land aan onder meer medicijnen, maar op veel plaatsen ook aan drinkwater en stroom.

Elders in de hoofdstad raakte de politie slaags met een groepje betogers die naar de Centrale Bank wilden gaan. De Zimbabwaanse vakfederatie ZCTU heeft woensdag uitgeroepen tot protestdag. De Centrale Bank heeft woensdag aangekondigd met bankbiljetten ter waarde van 100 miljoen Zimbabwedollars te komen. Hyperinflatie heeft de munteenheid vrijwel waardeloos gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.