Home

Achtergrond

Pilgrim’s Pride in surceance

Pilgrims Pride, de grootste pluimveevleesproducent ter wereld heeft surceance van betaling aangevraagd.

Het bedrijf volgt de zogenoemde chapter 11 procedure. Dat betekent dat het bedrijf de kans krijgt te reorganiseren en zo een doorstart te forceren. Het bedrijf krijgt een noodkrediet van 450 miljoen dollar (356 miljoen euro) om de reorganisatie te financieren.

De activiteiten van Pilgrim’s Pride in Mexico en ook sommige activiteiten in de Verenigde Staten blijven buiten de faillissementsaanvraag. Analisten verwachten dat zeker vier tot vijf vleesbedrijven van Pilgrim’s Pride uit productie zullen worden genomen. Tot nu toe zijn al 335 banen geschrapt.

Pilgrim’s Pride verwacht over het vierde kwartaal een verlies van 800 miljoen dollar (633 miljoen euro). Over het hele boekjaar dreigt een verlies van bijna 1 miljard dollar (792 miljoen euro).

Pilgrim’s Pride is in de problemen gekomen door een aantal factoren. Het nam begin dit jaar het bedrijf Gold Kist Inc. over. Dat kostte 1,5 miljard dollar (1,2 miljard ero). verder had Pilgrim’s Pride te maken met de hoge voerkosten een overaanbod van pluimveevlees, slechte marktprijzen en een tegenvallende vraag. Ook de kredietcrisis van de laatste maanden is een factor die bij heeft gedragen tot de val van het bedrijf.

Pilgrim’s Pride produceert meer dan 45 miljoen vleeskuikens per week in 35 slachterijen. Het bedrijf heeft 6400 vleeskuikenhouders onder contract. Pilgrim’s Pride produceert bovendien ruim 500 miljoen eieren per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.