Home

Achtergrond 318 x bekeken

Peren snoeien zonder last van de regen

Johan Steenis en Ardy Voorneveld snoeien peren van fruitteler Bas de Mik in het Gelderse Erichem.

Door het dak op de machine kan het snoeien ook tijdens de regen doorgaan. "Het snoeien gaat goed. Er zitten dit jaar veel knoppen in de bomen, waardoor we meer oudere takken kunnen snoeien. Vorig jaar ging dat minder goed, omdat we de knoppen op de oudere takken niet wilden missen", legt Voorneveld uit. In totaal moet hij nog ongeveer 35 hectare peren snoeien. De takken worden versnipperd en als bodemverbeteraar gebruikt. Foto William Hoogteyling

Tabakstelers blokkeren in Midden-Griekenland de snelweg tussen de hoofdstad Athene en Thessaloniki, de tweede stad van het land. De akkerbouwers willen op deze manier protesteren tegen de hervorming van het EU-subsidiebeleid. Zij vrezen dat deze ingreep hun inkomen met de helft zal terugbrengen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.