Home

Achtergrond

Paus wil vrede in Midden-Oosten

Paus Benedictus XVI heeft vandaag opgeroepen tot vrede in het Midden-Oosten.

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen dreigt daar verder uit de hand te lopen. De paus zei tevens te hopen op stabiliteit in Afrika. Benedictus refereerde aan Zimbabwe, de Democratische Republiek Congo, Sudan en Somalië.

Hij zei dit alles tijdens zijn traditionele zegen voor stad en land (Urbi et Orbi) vanaf het balkon van de St. Pieter in Rome. Benedictus wenste Nederland fijne kerstdagen. "Een zalig en gelukkig kerstfeest'', sprak hij zittend vanaf het balkon, na eerder in andere talen een kerstwens te hebben uitgesproken.

Het was de vierde Kerstmis van Joseph Ratzinger als hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij werd in april 2005 tot paus gekozen. Duizenden mensen waren aanwezig bij de toespraak.

De paus deed in zijn kerstnachtmis eenzelfde oproep. Benedictus riep in die preek ook op om een einde te maken aan ,,haat en geweld'' in het Midden-Oosten en wenste "dat begrip ontstaat, openheid van de harten die de grenzen opent''. Hij verwees in het bijzonder naar Bethlehem, de plek waar Jezus volgens het christelijke geloof is geboren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.