Home

Achtergrond

Partyparadijs Goa minder in trek

Goa, een van de meest populaire plekken op aarde voor feestgangers, belooft tijdens de feestdagen een stuk rustiger te worden dan normaal.

Dit als gevolg van de terreuraanslagen van eind november in de circa 600 kilometer verderop gelegen metropool Mumbai. "We hebben het aantal arriverende toeristen met 20 procent zien afnemen'', aldus Rald D'Souza, voorzitter van de Toerisme- en Reisorganisatie in Goa.

Naast welvarende jonge Indiërs laten toeristen uit Westerse landen het massaal afweten. Veel landen hebben hun reisadvies voor India aangepast na de aanslagen, die aan zeker 180 mensen het leven kostten. Zo heeft Israël gewaarschuwd dat de oud en nieuw-feesten een doelwit kunnen zijn van moslimterroristen.

Goa, een voormalige kolonie van Portugal, trekt jaarlijks gemiddeld ongeveer 400.000 toeristen uit het buitenland. De deelstaat was in de jaren '60 al een trekpleister voor hippies vanwege de prachtige stranden en de ontspannen sfeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.