Home

Achtergrond 282 x bekeken 2 reacties

'Pachtgrond Fortis niet naar natuur'

De SGP wil voorkomen dat pachtgrond die door de nationalisatie van bankverzekeraar Fortis in handen van de staat komt, wordt omgezet in natuurgebied.

”Het lijkt erop dat minister Gerda Verburg (LNV) een slaatje wil slaan uit de onverwachte nationalisatie van Fortis over de rug van verraste pachters die nu in grote onzekerheid verkeren”, zei SGP-leider Bas van der Vlies donderdag bij de behandeling van de begroting van LNV.

Door de kredietcrisis zou de staat zo’n 30.000 hetare aan pachtgrond in handen hebben gekregen, voor een groot deel in de vorm van landgoederen. Van der Vlies vreest dat de boeren die het land pachten het nakijken hebben als de grond wordt ingezet voor het aanleggen van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Natuurfreak

  Ach fortis deed het ook al jaren zo.Als de nederlandse staat dit beleid nu ineens overneemt beginnen we plots te sputteren.Kom op in tijden van economische tegenwind heeft de staat al vaker geld in grote natuurprojecten gestoken om werkgelegenheid te scheppen,laat ze het nu ook doen dan snijd het mes aan twee kanten werkgelegenheid en aftoppen van de productie,d'r word nog zat geproduceerd kijk maar naar de productprijzen!

 • no-profile-image

  Herman Galjaard

  Daar heeft de SGP een goed punt.

  Buiten het feit om dat een groot aantal pachters gedupeert wordt is het ook zo dat deze grond van de Nederlandse belastingbetaler is. Er is gespeculeerd met ONS geld. Niet noodzakelijkerwijs verkeerd in dit geval, maar uiterste zorgvuldigheid is geboden mevrouw Verburg en mijnheer Bos !!
  Laat pachters niet vallen en zorg dat de overname van Fortis met ONS geld geen flop wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.