Home

Achtergrond

PPE houdt deur open voor één voorzitter voor beide productschappen

Het Productschap Pluimvee en Eieren houdt de weg naar één voorzitter voor het Productschap Pluimvee en Eieren en het Productschap Vee en Vlees.

Dat heeft het PPE bekend gemaakt. Het PPE-bestuur kan zich vinden in het voorzittersprofiel dat het PVV-bestuur heeft opgesteld.

Volgens secretaris Ben Dellaert van het PPE heeft het bestuur er voor gekozen om eerst de ontwikkeling bij het PVV af te wachten. "Wat ons betreft kan het PVV een nieuwe voorzitter benoemen, die de voorgestelde kanteling in de organisatie uit het rapport Kruiper in gang zet. We kijken dan naar de vorderingen die het PVV maakt en dan zullen we definitief besluiten of we verder gaan met één voorzitter voor beide productschappen." Het bestuur wil in principe de zittingstermijn van haar voorzitter Jos Ramekers respecteren. Die termijn loopt volgend jaar op 31 decmber af.

Vice voorzitter Annechien ten Have van het PVV zegt te kunnen leven met dit standpunt van het PPE. "We zullen het er mee moeten doen. Volgende week woensdag buigen we ons over de verdere procedure voor de benoeming van een nieuwe voorzitter."

Of registreer je om te kunnen reageren.