Home

Achtergrond 2 reacties

Opstelten nieuwe voorman goede doelen

Ivo Opstelten volgt volgend jaar Pieter Winsemius op als president-commissaris van de Nationale Goede Doelen Loterijen.

"Deze mooie, uitdagende functie spreekt mij zeer aan'', zei de scheidend burgemeester vandaag.

Hij staat vierkant achter de doelstellingen van de organisatie. De Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Sponsor Bingo Loterij werven fondsen voor 130 goede doelen. ,,Die fondsenwerving is in deze tijd hard nodig.''

Winsemius treedt op 22 april af. Sinds 2001 zette de oud-minister zich in voor de organisatie. Hij heeft de Rotterdamse burgemeester voorgedragen als diens opvolger. De politicus staat bekend als kritisch en onafhankelijk.

Opstelten had in zijn loopbaan geregeld te maken met goede doelen. Hij heeft ervaring met clubs die zich bezighouden met klimaatverandering, (natuur)monumenten, kunst en cultuur. Zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds moet hij neerleggen, omdat het fonds geld krijgt van de BankGiro Loterij.

De helft van de 700 miljoen euro die bij de loterijen dit jaar is binnengekomen, gaat naar ideële organisaties als Natuurmonumenten, Unicef en KWF Kankerbestrijding. "Allemaal goede doelen die moeten worden gesteund'', vindt Opstelten.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    de postcodeloterij steunt ook allerlei linkse milieuclubs die zich afzetten tegen de boeren.Ivo wil je staks als voorzitter van de VVD ook nog boeren als lid,dan kom je wel in een splagaatsituatie terecht,ga je daar maar eens duidelijk over uitspreken,of bedenk je je nog maar eens

  • no-profile-image

    gert

    ,,goede doelen'' ?

Of registreer je om te kunnen reageren.