Home

Achtergrond 155 x bekeken 2 reacties

Onrust over onderzoek gezondheid in Brabant

De SP-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant wil voor vrijdag duidelijkheid van gedeputeerde Paul Rüpp (CDA) over het overleg tussen de provincie Noord Brabant en het ministerie van landbouw.

Bij een deel van de Staten is het beeld gerezen dat het ministerie van landbouw onderzoek zou laten verrichten naar gezondheidsaspecten voor omwonenden van megastallen.

Het ministerie van landbouw ontkent echter dat er nieuw onderzoek komt op korte termijn. Volgens een woordvoerder van gedeputeerde Paul Rüpp is er sprake van een misverstand. Rüpp heeft naar aanleiding van een onderzoek van GGD Boekel gesproken met het ministerie over de mogelijkheden om een landelijk onderzoek op te zetten. Begin januari zal er een bijeenkomst zijn van GGD’s het ministerie van landbouw en provinciebestuurders.

In die bijeenkomst wordt volgens de zegsman geïnventariseerd wat er bekend is op dit gebied. "Dan komen mogelijk nieuwe onderzoeksideeën. Op dit moment is er inderdaad nog geen sprake van een concreet verder onderzoek door LNV."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    op het platteland moet alles weer zo worden als vroeger,daar verlangen de stedelingen naar,de romantiek en nostalgie moeten er af druipen,hoe een boer een inkomen moet krijgen zal hun een worst zijn.In de steden allemaal megaflats,megakantoren,megascholen en megawinkels,dat vinden ze heel normaal.wel hypocriet dus

  • no-profile-image

    down under

    Elk onderzoek op dit gebied is weggegooid geld. Of er nu tien stallen van 1000 vleesvarkens staan of één van 10.000 voor de zelfde regio maakt dit niets uit. Sterker nog als er nu een nieuwe stal gebouwd wordt (met alle strenge milieu eisen) gaat men er per saldo op vooruit! Immers we hebben nog steeds een nationaal varkensrechtenquotum. De SP probeerd nu alleen op de, mede door hen veroorzaakte, onderbuikgevoelens van burgers in het buitengebied in te spelen. Dit wordt ingegeven door het feit dat ze er steeds meer van door drongen worden dat ze hun eigelijke doel niet bewerkstelligd zien worden: het inkrimpen van de intensieve veehouderij!....... ps voor ons jantje, als je op dit artikel zou willen reageren kom dan met zinnige argumenten i.p.v. met kreten als; die erme boerkes hebbe 't er zelf naor gemakt. Deze weg die we noodgedwongen in hebben moeten slaan (het groter worden van diegene die wel de moed (der wanhoop) hebben om door te gaan) is in eerste instantie het regelrechte gevolg van het beleid dat in Den Haag het afgelopen decenium is gevoerd. Als je ze daar op wilt aanspreken krijg je alleen een mea culpa te horen onder de mom dat deze regels door Brussel ingegeven worden. Ik zie nog niet dat onze primier JP Balkenende in navolging van zijn Engelse collega Brown zijn veto hierover zal uitspreken maar het wordt wel hoog tijd dat er eens tegengas wordt gegeven aan hun eigen wanbeleid!

Of registreer je om te kunnen reageren.