Home

Achtergrond

Onderzoek naar cv-ketels na explosies

De eigenaar van vijf appartementencomplexen in Den Haag laat vandaag onderzoek verrichten naar de daar gebruikte cv-ketels.

In de nacht van zaterdag op zondag ontploften er in twee woningen ketels. Omdat de oorzaak niet direct kon worden achterhaald, besloot de brandweer in alle 145 woningen het gas af te sluiten.

De woningen aan het Klaverveld in de wijk Leidschenveen zitten zonder warm water en verwarming. Ook kan er niet worden gekookt op gas. De gemeente Den Haag bood de bewoners onderdak aan in een hotel. Ongeveer veertig mensen maakten daar gebruik van. De overige 105 bewoners bleven thuis, of vonden onderdak bij vrienden of familie.

De flats zijn redelijk nieuw: 2,5 jaar geleden werden zij opgeleverd. De gemeente Den Haag gaat ervan uit dat het onderzoek maandag wordt afgerond. ,"Wij bieden maximaal drie dagen noodopvang aan, maar we gaan er absoluut niet vanuit dat dit zo lang nodig is'', zei een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.