Home

Achtergrond 157 x bekeken

Olieprijs blijft kelderen

De olieprijs is vrijdag gedaald tot onder de 34 dollar per vat.

Dat is het laagste niveau in bijna vijf jaar. De olieprijs staat onder druk door een wereldwijd afzwakkende vraag. Dat overschaduwt een recordverlaging van de productie door het oliekartel OPEC eerder deze week.

De olieprijs daalde tot 33,44 dollar. Dat is het laagste punt sinds april 2004. Later trok de prijs weer iets aan tot boven de 34 dollar. De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie (van 159 liter) is daarmee meer dan 110 dollar gedaald, van het recordniveau van ruim 147 dollar in juli.

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen verlaagde woensdag haar productie met 2,2 miljopen vaten. Dat is de scherpste productieverlaging door het oliekartel ooit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.