Home

Achtergrond

Olieprijs 10 procent gedaald

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie is donderdag hard gedaald.

Handelaren betaalden in New York op het laagste punt 35,98 dollar. Dit is het laagste niveau sinds juni 2004. Uiteindelijk sloot een contract voor levering in januari op 36,22 dollar, ruim 9 procent minder dan de dag ervoor.

Handelaren maakten zich zorgen over de afnemende vraag naar olie als gevolg van de economische neergang. Het besluit van oliekartel OPEC woensdag om de productie fors te verlagen, maakte geen indruk. Marktpartijen leidden er juist uit af dat de OPEC de oliemarkt als heel zwak beoordeelt.

Een vat olie kostte in juli vorig jaar nog ruim 147 dollar. Door de financiële crisis is de prijs in een vrije val beland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.