Home

Achtergrond

Nordmilch ziet mogelijkheden, Arla doet ongeïnteresseerd

De qua melkplas grootste Duitse melkverwerker Nordmilch ziet wel mogelijkheden in de activiteiten die Campina en Friesland Foods moeten afstoten.

De Scandinavische zuivelgigant Arla Foods speelt rond de fusieontwikkeling in Nederland de rol van toeschouwer.

Nordmilch zoekt al langer in Nederland naar zakelijke mogelijkheden en markten en niet pas sinds de fusieplannen, zegt directievoorzitter Josef Schwaiger. "We mikken op samenwerking met zuivelbedrijven en hebben de samenwerkingsgebieden zelfs al vastgesteld."

De fusie van de twee Nederlandse concurrenten ziet Nordmilch als een logische zaak. "De buitenlandse zuivel heeft met de concentratie een grote voorsprong op Duitsland. Verdere concentratie op de Duitse markt is een voorwaarde om de wereldmarkt te kunnen opereren. Wij van Nordmilch willen actief mede vorm geven aan dat proces."

Arla zegt niet over in hoeverre de door Campina en Friesland Foods af te stoten activiteiten eventueel voor het concern interessant kunnen zijn. Directietopman Peder Tuborgh zegt dat het concern er geen commentaar over heeft. "Maar we wensen de Nederlandse partners wel geluk met de goedkeuring", aldus Tuborgh, die eerder dit najaar de nieuwe bedrijfsstrategie presenteerde waarin Duitsland de status van thuismarkt voor Arla heeft gekregen.

Lees ook Leden akkoord met fusie Friesland Foods en Campina

Of registreer je om te kunnen reageren.