Home

Achtergrond

Nog een grote Duitse super haalt kooi-eieren uit schap

De Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann schrapt per begin 2009 kooieieren uit het assortiment.

De ruim 700 vestigingen omvattende keten volgt daarmee het voorbeeld van onder meer Aldi Süd.

"Hiermee geven we een duidelijk signaal af voor meer dierenbescherming in de eierenvitrine", aldus Tengelmann-directielid Raimnund Luig. De maatregel geldt voor alle kooieieren, waaronder ook eieren uit kooien voor groepshuisvesting.

De leghennenhouderij in de Bondsrepubliek ziet deze methode als een vanuit het oogpunt van dierenwelzijn goed alternatief voor de gangbare legbatterijen. Deze zijn in Duitsland per 1 januari aanstaande verboden, zij het nog met een laatste overschakelingstermijn tot 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.