Home

Achtergrond 180 x bekeken

Nieuwe dienstregeling NS gaat in

De nieuwe dienstregeling van de NS is zondag ingegaan.

Het nieuwe spoorboekje telt 3 procent meer treinen dan de vorige. Op belangrijke trajecten gaan de treinen volgens het 'metrosysteem' rijden, wat betekent dat er elke paar minuten een nieuwe trein vertrekt.

Het nieuwe systeem geldt niet alleen voor de Randstad. Ook in Twente rijden doordeweeks voortaan tussen Almelo, Hengelo en Enschede zes treinen per uur. Tussen Arnhem en Nijmegen rijden zelfs acht treinen per uur, behalve op zondag.

Daar staat echter tegenover dat de rechtstreekse trein tussen Arnhem en Den Haag komt te vervallen. Hierover is reizigersvereniging Rover erg ongelukkig. De snelle verbinding die was voorzien tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam is verder vooruit geschoven omdat de in Italië bestelde treinen nog niet zijn geleverd.

Verder komt er een nieuwe nachttrein bij, dit maal tussen Rotterdam, Gouda en Utrecht. Vorige jaar werden de Noord-Brabantse steden al aan het nachtnet toegevoegd. Ook wordt het nieuwe station Amsterdam Holendrecht in gebruik genomen. Het totale aantal Nederlandse stations komt daarmee op 380.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.