Home

Achtergrond

Nieuw onderzoek beginfase zaak-Holloway

De Arubaanse minister van Justitie Rudy Croes laat een "onafhankelijk'' onderzoek instellen naar het recherchewerk in de beginfase van de zaak-Holloway.

Dat heeft de bewindsman vrijdag bevestigd. "De voorbereidingen zijn al getroffen.'' Minister Croes beschuldigde vorige week de Nederlandse politiecommissaris Jan van der Straten ervan de beginfase van het onderzoek naar de verdwenen Amerikaanse tiener in 2005 ernstig te hebben gehinderd. Van der Straten zou daarmee zijn vriend Paul van der Sloot hebben willen helpen bij het beschermen van diens zoon Joran, die ervan werd verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van de Amerikaanse.

Staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijksrelaties), die ervan uitgaat dat de beschuldiging niet klopt, zei donderdag dat ze direct een onderzoek naar het verwijt van de Arubaanse minister wil. Croes laat echter weten het nieuwe onderzoek "beslist niet op haar instructie in te stellen. Ik heb geen aanwijzing van haar nodig.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.