Home

Achtergrond 393 x bekeken

New Holland-trekker op waterstof

New Holland heeft de eerste trekker ontwikkeld die rijdt op waterstof (H2). De introductie van het prototype met de naam NH2 vindt plaats in 2009.

Het project werd in samenwerking gedaan met Fiat Group, waaronder de transportdivisie Iveco. Naast de milieuvriendelijke aandrijftechniek, waarbij de waterstof wordt omgezet in elektrische energie, krijgt de trekker ook een geheel nieuw design. Daarvan is op de foto al een glimp op te vangen. Herkenbaar zijn de nieuwe koplampen en luxe spiegels. Het ontwerp komt van de Alfa Romeo-designer die ook tekende voor het Fiat retro-model.

Zelfvoorzienend in energie

Het bedrijf wil de volledig elektrisch aangedreven trekker laten werken op een boerderij die daarmee geheel zelfvoorzienend is in energie. De waterstof wordt namelijk opgewekt uit elektrolyse van water. De elektriciteit die daarvoor nodig is komt van windmolens, zonnepanelen en van een biogasinstallatie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.