Home

Achtergrond 172 x bekeken

Nederlanders positiefst over eigen financiën

Nederlanders zijn van alle EU-inwoners het positiefst over hun eigen financiële situatie.

Van de ondervraagden in een EU-enquête zegt maar liefst 92 procent dat ze er financieel goed voor staan. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de Europese Commissie, die vandaag is gepresenteerd. Als het gaat om de Nederlandse economie, zijn Nederlanders op twee na de meest positieve Europeanen.

Maar weinig Nederlanders denken dat het zo blijft. Sterker nog: Nederlanders zijn na de Finnen de somberste Europeanen als het gaat om de economische situatie in de komende twaalf maanden. Hier verwacht 51 procent dat de EU-economie verslechtert. Dat is bijna het dubbele van het EU-gemiddelde van 25 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.