Home

Achtergrond

Nederlanders bezuinigen niet op de kerstboom

Crisis of niet, de kerstbomen vliegen over de toonbank.

Deze maand worden naar verwachting rond de drie miljoen kerstbomen verkocht. Hierbij gaat het voor het grootste deel om 'echte' bomen (2,5 miljoen stuks). De markt voor kunstkerstbomen is met een half miljoen stuks veel kleiner.

Een gepubliceerd onderzoek van Productschap Tuinbouw (PT) vrijdag laat zien dat de vraag naar kerstbomen dit jaar even groot is als vorig jaar. Wel kiezen meer mensen voor een echte boom omdat deze meer bijdraagt aan de gezelligheid.

Slechts een zeer klein deel van de ruim negenhonderd ondervraagden geeft aan geen of een goedkopere kerstboom te kopen. Een kerstboom met kluit is het meest populair: tweederde kiest voor zo'n boom. Een derde wil een gezaagde kerstboom kopen. De ideale boom is tussen de 1 en 2 meter hoog en de consument wil hiervoor ongeveer 20 euro uitgeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.