Home

Achtergrond

Nederland omarmt de kunststof ijsbaan

In de winter wil de Nederlander schaatsen op natuurijs.

Over dichtgevroren slootjes en kanalen, met in het vooruitzicht een warme chocolademelk met slagroom. Nu de kans daarop steeds kleiner wordt, wint de kunststof ijsbaan aan terrein.

De enige fabrikant van deze schaatsbanen, Betech Kunststoffen in Groningen, heeft sinds oktober al meer dan 10.000 vierkante meter aan ijsbaanplaten verkocht aan verhuurders. Via deze bedrijven komen de schaatsbanen terecht op dorpspleinen, kerstmarkten en zelfs op campings.

Niet iedereen is even blij met de opmars van de ijsbanen. In Maarssen stapten bewoners naar de rechter om de komst ervan op de Vecht tegen te houden. De baan zou volgens hen zo lang blijven liggen, tot vier januari, dat het tot teveel overlast zorgt. De rechter wees het verzoek dinsdag af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.