Home

Achtergrond 180 x bekeken

Nederland krijgt meer rechtbanken

Nederland krijgt meer rechtbanken. Dat blijkt uit een brief die minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vrijdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het kabinet stemt in met een nieuwe opzet. In 2009 komt de bewindsman met een concreet voorstel voor een nieuwe indeling van de rechtbanken. Het kabinet wil in de toekomst ten minste gerechtelijke vestigingen hebben in alle hoofdsteden van de provincies en in de tien grootste gemeenten van Nederland.

De uitgangspunten van de zogenoemde nieuwe rechterlijke kaart zijn gesprekken die Hirsch Ballin de komende maanden met de rechtspraak en het Openbaar Ministerie (OM) voert. Volgend jaar informeert de minister de Tweede Kamer over het concrete wetsvoorstel voor de nieuwe indeling en zal dat vervolgens indienen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.