Home

Achtergrond 198 x bekeken

NMa stelt maximum transporttarief vast voor regionale netbeheerders

De NMa heeft de maximum transport- en aansluittarieven 2009 elektriciteit en transporttarieven 2009 gas voor regionale netbeheerders bekendgemaakt.

Per saldo dalen in 2009 de totale inkomsten van alle netbeheerders gezamenlijk met 3,8 procent voor gas en 4,4 procentvoor elektriciteit. De kosten van energietransport worden voornamelijk veroorzaakt door de omvang en de capaciteit van het transportnet.

De regionale netbeheerders hebben op basis van de methodebesluiten die de NMa in april en augustus 2008 publiceerde, hun voorstellen voor de tarieven in 2009 bij de NMa ingediend. Na beoordeling van deze voorstellen heeft de NMa de tarieven vastgesteld.

De netbeheerders en andere belanghebbenden kunnen tegen deze tariefbesluiten bezwaar en beroep instellen. Bezwaren tegen de tariefbesluiten hebben geen schorsende werking op de invoering van de tarieven.

Transporttarieven regionale netbeheerders Elektriciteit
Transporttarieven regionale netbeheerders Gas

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.