Home

Achtergrond 4 reacties

NMV leert DOC-leden kritiek te uiten op coöperatie

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) wil DOC-leden informeren over de mogelijkheden van het beleggen van rayonvergaderingen in verband met de lage melkprijs.

Ook wil de bond de melkveehouders informeren over hoe kritiek op DOC te leveren. Daartoe houdt de NMV drie informatieve bijeenkomsten voor DOC-leden en -leveranciers.

Op de NMV-bijeenkomst van woensdag 10 december zijn voor alle DOC-rayons stuurgroepen gevormd die een rayonvergadering voorbereiden. Dit moet leiden tot meer inspraak en invloed van de leden binnen DOC.

Voor het beleggen van een rayonvergadering is het volgens de NMV nodig dat 10 procent van de leden van ieder afzonderlijk rayon een lijst vormen waarmee zij een verzoek indienen bij de Raad van Beheer van DOC.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  er is wat anders nodig voor een goede melkprijs,dus geen oeverloze discussies

 • no-profile-image

  boer

  daar is de nmv goed in kritiek leveren en actie voeren met desastreuse gevolgen dus doc boeren laat de kop niet weer gek draaien .

 • no-profile-image

  men

  De NMV en DDB zaaien onrust onder de DOC leden, wat een zeer kwalijke zaak is,nu kan de NMV/DDB een fabriek overnemen en kunnen ze laten zien hoe het in de praktijk gaat om 43 cent/liter melk aan de boeren te garanderen en de leden/ leveranciers mee te laten beslissen.

 • no-profile-image

  veehouder

  Nou Sieta en Peter jullie hebben nu de kans om het zelf te laten zien:Koop de fabriek in Nijkerk en betaal enorm goede melkprijzen uit.
  Vraag anders de van Bakeltjes ook even om mee te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.