Home

Achtergrond 178 x bekeken 1 reactie

Moslims geven vlees aan arme Nederlanders

Het vlees dat moslims overhouden van hun traditionele offerfeest volgende week moet terecht komen bij de armen in Nederland.

Dat is het doel van de Vereniging Samenwerkende Moslim Hulporganisaties. Vanaf volgende week kunnen moslims overgebleven slachtvlees inleveren waarna het grotendeels wordt verwerkt tot houdbare worsten. Dat maakte hulporganisatie Cordaid vandaag bekend.

Het offerfeest duurt van 8 tot 11 december. Moslims herdenken tijdens dit feest dat de profeet Ibrahim (Abraham) bereid was zijn zoon te offeren aan God. In Nederland gebeurt dit met het slachten van veelal schapen.

Turkse organisaties en politici van Turkse afkomst roepen gelovigen op minimaal een kilo vlees per geslacht dier in te leveren bij geselecteerde slagerijen in zestien steden. Een deel van het vlees verdwijnt in worsten, een ander deel gaat naar de Van Harte-Resto's voor dak- en thuislozen, die in januari een offerfeestmaaltijd organiseren. De worsten komen terecht bij de voedselbanken.

De SMHO krijgt bij haar actie steun van Cordaid. De organisaties willen hiermee een bijdrage leveren aan de armoedestrijding.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Medemens

  een mooi gebaar, de nederlandse pluimveehouders geven gratis eieren aan de voedselbanken. In de huidige graai cultuur zijn dat positieve gebaren.
  Dit in tegestelling tot al die multinationals die jaren veel geld hebben verdiend, en nu bij de staat aankloppen voor arbeidstijd verkorting. Die bedrijven hebben hun winst verdeeld onder de graaiers, ipv even een buffer aan te leggen voor slechtere tijden.
  Deze lui kunnen een voorbeeld nemen aan de mensen en instellingen die wel wat extra's over hebben voor de medemens.
  Al die multinationals die de sport met mega bedragen ondersteunen ( lees super salarissen voor sommige sporters/voetballers) mogen ook wel eens iets doen voor de minnima.

Of registreer je om te kunnen reageren.