Home

Achtergrond

Mooi wonen is Drent meer gereis waard

Inwoners van Drenthe vinden mooi wonen zo belangrijk, dat zij bereid zijn verder te reizen naar hun werk.

Dat blijkt uit een onderzoek van de provincie. Tweeduizend Drenten is naar hun opvattingen over wonen gevraagd. Van hen is 68 procent bereid verder te reizen naar een werkplek om in Drenthe te kunnen blijven wonen.

Een andere opvallende uitkomst van het onderzoek is dat het aanbod van hoger onderwijs in Drenthe uitgebreid moet worden. 78 procent van de ondervraagden veronderstelt dat uitbreiding ertoe leidt dat meer jongeren in de provincie kunnen blijven wonen en werken.

Het college van Gedeputeerde Staten betrekt de uitkomsten van het onderzoek bij de discussie over allerlei provinciale plannen. Die worden volgend jaar vastgesteld. Centraal hierin staat de vraag hoe Drenthe er in de toekomst uit komt te zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.