Home

Achtergrond 181 x bekeken

Mist hindert verkeer

De mist heeft vandaag lange files op de snelwegen veroorzaakt.

Op het hoogtepunt van de ochtendspits stond bijna 400 kilometer file. Schiphol had te kampen met vertragingen door de mist. Doordat op diverse snelwegen dinsdagochtend de spitsstroken niet werden opengesteld voor het verkeer, waren op sommige plaatsen de opstoppingen extra hardnekkig, aldus een woordvoerder van de ANWB. De stroken, veelal vluchtstroken, worden in de gaten gehouden met camera's. Door de mist was dat niet mogelijk en daarom bleven zij dicht op de A1 (tussen Deventer en Voorst) en de A4 (tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp).

Ook het vliegverkeer had last van de mist. De KLM schrapte twintig vluchten vanaf Schiphol. Het gaat om vluchten binnen Europa.
Passagiers die vanaf Schiphol vertrekken, moeten ook rekening houden met vertraging, aldus een woordvoerster. Doordat het zicht minder is, kunnen minder vluchten worden verwerkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.