Home

Achtergrond 4 reacties

Milieubeweging vindt klimaatakkoord een mislukking

Het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en Oxfam noemen het EU-akkoord over CO2-beperking een mislukking.

"Een zwarte dag voor het Europese klimaatbeleid'', zeiden ze vandaag in een gezamenlijke verklaring.

Het uiteindelijke compromis maakt het de industrie niet zo lastig als eerder gepland. Bedrijven mogen langer meer broeikasgas CO2 uitstoten dan gepland. Voor landen die de doelen niet halen, zijn geen straffen vastgelegd.

"Leiders van EU-landen hebben hun beloftes geschonden en hun rug gekeerd naar wereldwijde pogingen om klimaatverandering te bestrijden. Angela Merkel, Silvio Berlusconi, Donald Tusk and Nicolas Sarkozy zouden zich moeten schamen. Ze verkiezen winstenvan vervuilende industrie boven de toekomst van hun kinderen.''

De milieubeweging hoopt dat het Europees Parlement het besluit de komende dagen nog grondig aanpast.

Lees ook Leiders EU-landen akkoord met klimaatplan

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Ik ben geen groot fan van al die milieuclubjes, maar ze hebben hier wel een punt. De grote jongens blijven buitenschot, straks worden de boeren wel voor de kar gespannen wanneer de luchtkwaliteit aan de orde komt.

 • no-profile-image

  lol

  Ze moeten eerst maar eens internet weten te gebruiken bij de regering. Ik bedoel als iedereen naar brussel of Poznan etc heen moet in een audi A6 of waar rijden de heren en dames van tegenwoordig in dat geeft nog meer vervuiling dan hun ogen scheel staan.

 • no-profile-image

  gert

  de grote bedrijven,zoals energiecentrales berekenen de extra kosten gewoon door naar de consument,de werknemers eisen weer compensatie in hun loon,zo zijn we weer terug bij af,de kleinere bedrijven moeten maar zien hoe ze deze kostenpost weer moeten verhalen

 • no-profile-image

  gert

  rupsje nooitgenoeg

Of registreer je om te kunnen reageren.