Home

Achtergrond 159 x bekeken 2 reacties

Melkquotumhandel zwakt verder af

De melkquotumhandel zwakt langzaam wat af. Kopers willen zeker geen €24,00 betalen, het aantal quotumtransacties daalt licht. Koopmelk noteert daardoor een kwartje lager, op €23,25.

In deze laatste handelsmaand is er zeker geen stormloop op melkquotum. Dat was al niet het geval, maar de markt trekt ook in januari niet meer aan. De quotummarkt gaat uit als een nachtkaars.

Toch maakt de quotumprijs ook geen duikeling. Daarvoor is het aanbod te klein. Koopmelk is maximaal prijshoudend. Als er een prijsdaling komt, is die niet groot.

Leasemelk profiteert voorzichtig van de matige handel in koopmelk. Lease noteert een stuiver hoger op €4,90.

Toch stijgt de leaseprijs niet verder door. Niemand wil €5,00 voor leasemelk betalen. Dat wordt te duur.

prognose:

koopmelk moeizaam stabiel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  makelaar

  De qoutum handel zwakt wat af Dit is wel heel voor zichtig uit gedrukt als makelaar heb ik hier dagelijks mee te maken dat wil zeggen dat we totaal geen werk hebben met de hele qoutum handel, en de verwachting in de makelaars wereld is dat de prijs giganties onder uit gaat, aanbod voldoende maar totaal geen vraag en als er al word geinformeerd dan worden er door de potentiele kopers bedragen genoemd die richting de 10ct gaan ja schrik niet .

 • no-profile-image

  melkveehouder

  beste "makelaar" uit het hoge noorden,dit is een wel heel doorzichtige manier om de quotumprijs naar beneden te praten.Dit soort mededelingen hebben tot nog toe echter nog nooit het beoogde effect gehad.
  Schoenmaker houdt je dus maar bij je leest en sterkte als je morgenochtend weer in de melkput staat

Of registreer je om te kunnen reageren.