Home

Achtergrond 11 reacties

Melkquotum duurder, weinig keuze

Koopmelk is een halve euro duurder geworden en noteert nu €23,50. Er is minder vraag dan voorgaande jaren, rond deze tijd, maar er is nog minder aanbod. Daardoor tendeert de prijs omhoog. Kopers hebben niet zoveel keuze als een jaar geleden.

De handel loopt redelijk door, maar echt hard gaat het niet. Koopmelk stijgt voorzichtig in prijs.

prognose:

iets duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  THEO DORUS Brummelaar gewoon stug volhouden dat de handel aantrekt ,terwijl er helamaal geen handel is, en de prijzen fors lager liggen dan jij wilt doen geloven,nl 18ct.En volgemolken qoutum is niet weg te GEVEN.Word jij hiervoor betaald door de makelaardij??????????

 • no-profile-image

  boos op

  Ga we nu iedere dag een analyse krijgen dat het quotum duurder wordt. Je kunt de boel ook omhoog schrijven. Boerderij moet geen verlengstuk worden van de makelaars!!!!!

 • no-profile-image

  Joost de doormelker

  Tukker, kun jij mij melk aanbieden voor 18c. ik ben nl. nog op zoek naar quotum.
  Nergens te koop beneden 23c. Weggeven mag natuurlijk ook,zie maar wat je doet. Graag snel reactie. Dedoormelker(ook volgend jaar)

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Joost de doormelker ben jiji toevallig zelf ook makelaar,leuk geprobeerd.

 • no-profile-image

  mb

  het is gewoon rotigheid zulke berichte want dr is heel geen handel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  en de verkopers worden bang dat ze het zo weg moeten geven!

 • no-profile-image

  jp

  Ik hoor van steeds meer betrokkenen in de melkveehouderij dat er helemaal niet zo geweldig gemolken wordt en een aantal van hen denkt dat het quotum niet vol komt. Dus doe maar kalm aan, lease gaat wel naar beneden en koop kost volgend jaar bijna niets meer.

 • no-profile-image

  Joost de Doormelker

  Dag Tukker, mis! Ik ben gewoon melkveehouder . Geef nou eens gewoon antwoord op mijn vraag. Loop nou niet van alles te verzinnen,maar bied eens quotum aan voor die 18c.!
  De doormelker.

 • no-profile-image

  melker

  Rustig blijven, het nationaal Quotum komt niet vol!!!!!

  kijk maar naar de site ven PZ er is duidelijk een dalende tendens!! eerste maanden molken we 103.9% daarna 103.5 en weer een maand later 103.0% zo zie je maar dat er in de laatste maand een half procent van de voorsprong weg is, als dit zo door gaat dan is komt het niet quotum niet vol, vorig jaar werd er in november de krachtvoer kraan open gedraait om de laatste liter er uit te trekken, elke koe 2/3 speen werd gemolken, nu wordt de krachtvoer kraan dicht gedraait, en alle overbodig koeien geruimt. voor iedereen het weet melken we er onder, de gegevens van pz lopen immers 1.5 manden achter.

 • no-profile-image

  qkoper.nl

  Quotumkopers houden hand op de knip


  December is de maand van de quotumhandel. De quotumkopers geven dit jaar pas op de plaats. Vorig jaar werd er 30 miljoen kg melk verhandeld, het is nu te rustig om dit te gaan halen. De prijs is te hoog. Vorige week steeg de prijs van het quotum, maar gisteren en vandaag is deze weer gedaald. Kopers trekken dit jaar de stekker er pijlsnel uit als de prijs stijgt.
  Met de noteringen van de spotmelkmarkt in het hoofd is quotum kopen alleen nog iets voor de echte optimisten. Dat er kansen komen om verder te ondernemen is duidelijk, quotum kopen op dit moment, is geld uitgeven waar te weinig rendement in zit. Quotumkopers houden, met de huidige prijs, de hand op de knip.

 • no-profile-image

  DE GROTE ONBEKENDE

  Aanvullend op wat de tukker zegt,ik kan dit inderdaad alleen maar bevestigen naar aanleieding van een gesprek gisteren met een makelaar van een kantoor dat landelijk opereerd die was ook verbaasd dat de sugestie word gewekt dat de prijs stijgt en het tegendeel is waar er is geen handel,en als er wel wat word verkocht gebeurt dit inderdaad voor prijzen onder de 20 euro...hij had nog 550000 kg volgemolken qoutum kon hij aan de staat stenen niet kwijt..Maar als er mensen zijn die met een lachend gezicht meer betalen nou gewoon doen ,gefelieciteerd en dat met een spotmarkt prijs van 15ct succes er mee en de groeten van uit het gelderse.

 • no-profile-image

  Joost de doormelker

  Volgens mij zijn dit allemaal zenuwachtige praatjes van boeren die gegokt hebben met hun quotum. Als je er zo zeker van bent dat de prijs zo laag is, of wordt, waarom verkoop je het dan niet? Of moet je het nu soms veel duurder terugkopen? Is dit niet de reden dat leasemelk onbetaalbaar geworden is? De prijs naar beneden praten helpt niet, je zult dan toch een lastige keuze moeten maken. Ik wacht nog steeds op Tukker zijn melk voor 18c. een ander mag ook reageren.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.