Home

Achtergrond 18 reacties

Melkprijs Milcobel weer 1 euro omlaag

De Belgische coöperatieve zuivelonderneming Milcobel heeft de melkprijs over november vastgesteld op 24 euro per 100 kilo.

Hiermee daalt de prijs met opnieuw 1 euro ten opzichte van de voorgaande maand. De gemiddeld melkprijs over 2008 tot en met november bedraagt hiermee € 29,27 per honderd kilo, zo'n 2 euro minder dan gemiddeld over 2007.

Over november betaalt Milcobel een prijs van € 2,3949 per kilo vet en € 4,4476 per kilo eiwit.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vlaamse melkveehoudster

  Ook Campina belgie betaald maar 24cent grondstofprijs afgetrokken
  Zij kunnen toch meer betalen zoals aan de nederlandse collega's!

 • no-profile-image

  Boer

  Hoe je voor 24 cent moet produceren?Moet je aan Siem Jan Schenk vragen want die heeft daar vast wel een antwoord op.Hij heeft vast lang nagedacht over welke gevolgen quotum verruiming heeft op de melkprijs.En zie daar!Het quotum is nog niet eens verruimd en de prijs is al door de vloer.Hoe grote sukkel moet je zijn om te denken dat de prijs na quotumuitbreiding beter wordt?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als de prijs reeds zakt vóór de quotumverruiming dan staat hiermee vast dat quotumverruiming weinig tot geen effect heeft op de melkprijs. Alle kritische opmerkingen hierover ten spijt.
  De prijs zal na quotumuitbreiding niet beter worden, maar het totale bedrijfsinkomen kan stijgen voor degenen die produktieruimte hebben, en de quotumkosten (zich) niet als molensteen om de nek hebben (laten) hangen.

 • no-profile-image

  dirk

  Het melken is voor Siem Jan toch maar een hobby, hij haalt z'n inkomen wel op het pluche. Over de rug van jan en alleman

 • no-profile-image

  guido dikens

  het is wel 24 euro per 100 kg melk

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Niemand kan voor deze prijs lang produceren, de prangende vraag wordt hoe lang het duurt, en wie er over blijft als melkveehouder. En ik vrees dat dit niet bepaald gaat worden door schaalgrootte, integendeel.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De verruiming kon ook wel eens een onverwacht effect hebben. Ik vergelijk het een beetje met de grond. Als je een duur produktiemiddel hebt aangeschaft, dan zul je er alles aan doen om dit rendabel te maken. Melkquotum heeft al bijna 25 jaar een waarde, en gevoelsmatig "moet dit vol". Het is een psychologische grens die bereikt moet worden. Ik kan niet inschatten wat er gebeurt,maar het zou me niet verbazen dat verruiming/afschaffen van het melkquota op termijn zal leiden tot krimp in plaats van verruiming van de totale produktie, en zodoende komt automatisch meer evenwicht in de markt. Dit wellicht ingegeven door het feit dat speculatie op hogere verkoopprijzen/verleasprijzen voor quota niet meer aan de orde zijn, en dus het enkel produceren om te produceren, (met speculatie als drijfveer) zal verdwijnen. Diegenen die blijven produceren zullen dat alleen doen als er een boterham verdient kan worden. De rest stopt ermee. En dit is toch eigenlijk het uiteindelijke doel waar we naar toe willen; melkveehouderij moet lonend blijven.

 • no-profile-image

  gert

  dit is meer dan de spotmarkt

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Allemaal lid worden van DDB, en voor lto bedanken. Als je nog een een kans wli behouden op een goede melkprijs.

 • no-profile-image

  vd zanden

  Melkveehouders, ook jullie zullen aan de grillen van marktwerking niet ontkomen iets wat bij de varkens en pluimveehouders als lange tijd de gewoonste zaak van de wereld is .

 • no-profile-image

  Boer

  Melkveehouder,het verschil van winst of verlies zit hem vaak in 1% productie.Waar die grens presies ligt tasten de producenten volledig over in het duister.Verwerkers houden de prijs zo lang mogelijk kunstmatig laag met negatieve praatjes.De reden dat er nu niet betaald wordt kan zijn omdat er vanaf volgende week al meer geleverd mag worden.1% is veel in een inflexibele markt.Zolang de verwerkers s'nachts niet wakker liggen van waar de volgende ochtend de melk vandaan moet komen is er geen reden tot betalen.

 • no-profile-image

  A. vd Heijden

  Van Siem Jan Schenk hebben we natuurlijk niet veel te verwachten. In Brussel is dit jaar beslist dat de melkprijs moet zakken naar 27 cent, omdat de consument meer geld over moet houden voor luxe-investeringen. En ik vroeg me de laatste tijd al af wat LTO zou gaan doen met al die negatieve geluiden over hun ''belangenbehartiging''. Want die zogenaamde ''duurzaamheid'' die ZLTO bepleit om het imago van de sector te verbeteren bij de burger, is alleen een dekmantel voor het doorvoeren van overheidsmaatregelen. Een leuk klein voorbeeld die de ''oprechte bedoelingen'' van bijv ZLTO volledig onderuit haalt: Vorig jaar opperde dhr T. van Hoof dat de rundveehouderij vanuit Europese wetgeving het medicijngebruik nóg meer moest gaan vastleggen. Toen iemand hem vervolgens vroeg in welke EU-richtlijn dit stond, bleek dat hij het antwoord schuldig moest blijven. Wánt... er bestond helemaal geen EU-wetgeving die dit voorschreef!!! Tja daaruit bleek maar weer met wie ZLTO het goed voor heeft: met iedereen behalve de betalende leden! Nu, een jaar later komt Toon van Hoof toch weer met dezelfde regeltjes, maar nu onder het mom van transparantie!!! Albert Janmaat gaat vervolgens nu de gemoederen sussen door te zeggen dat er meer geld moet naar de boeren ipv naar de handel en winkelketens. Nou , nou, daar zijn we van onder de indruk! Misschien is het goed dat ZLTO wat transparanter wordt en eens laat zien wat ZIJ verdienen, misschien dat daarvan óók wat terug kan naar de boeren??? PS. Ik ben benieuwd hoe lang dit bericht blijft staan op de site, want de vorige dag was dit bericht binnen een halve dag verwijderd! Hoezo lange arm van LTO????

 • no-profile-image

  vd zanden

  inderdaad melkveehouder ben het met je eens men moet zorgen dat het quotum er zo snel mogelijk af is zoveel te sneller is de melkveehouderij weer gezond. Als het te langzaam gaat word het een lanzame dood voor de sector als gevolg ben ik bang

 • no-profile-image

  jan

  met de dalende poederprijzen ziet het er niet goed uit voor de milcobel leveraars! ook na nieuwjaar verder een dalende prijs voor de o zo lekkere melk

 • no-profile-image

  Redactie AGD.nl

  De melkprijs is inderdaad vastgesteld op 24 euro, niet op 34 euro. Dit is aangepast in het bericht.

 • no-profile-image

  A.v.d.Heijden

  Van Siem Jan Schenk hebben we natuurlijk niet veel te verwachten. In Brussel is dit jaar beslist dat de melkprijs moet zakken naar 27 cent, omdat de consument meer geld over moet houden voor luxe-investeringen. En ik vroeg me de laatste tijd al af wat LTO zou gaan doen met al die negatieve geluiden over hun ''belangenbehartiging''. Want die zogenaamde ''duurzaamheid'' die ZLTO bepleit om het imago van de sector te verbeteren bij de burger, is alleen een dekmantel voor het doorvoeren van overheidsmaatregelen. Een leuk klein voorbeeld die de ''oprechte bedoelingen'' van bijv ZLTO volledig onderuit haalt: Vorig jaar opperde dhr T. van Hoof dat de rundveehouderij vanuit Europese wetgeving het medicijngebruik nóg meer moest gaan vastleggen. Toen iemand hem vervolgens vroeg in welke EU-richtlijn dit stond, bleek dat hij het antwoord schuldig moest blijven. Wánt... er bestond helemaal geen EU-wetgeving die dit voorschreef!!! Tja daaruit bleek maar weer met wie ZLTO het goed voor heeft: met iedereen behalve de betalende leden! Nu, een jaar later komt Toon van Hoof toch weer met dezelfde regeltjes, maar nu onder het mom van transparantie!!! Albert Janmaat gaat vervolgens nu de gemoederen sussen door te zeggen dat er meer geld moet naar de boeren ipv naar de handel en winkelketens. Nou , nou, daar zijn we van onder de indruk! Misschien is het goed dat ZLTO wat transparanter wordt en eens laat zien wat ZIJ verdienen, misschien dat daarvan óók wat terug kan naar de boeren??? PS. Ik ben benieuwd hoe lang dit bericht blijft staan op de site, want de vorige dag was dit bericht binnen een halve dag verwijderd! Hoezo lange arm van LTO????

 • no-profile-image

  sukkelbelgske

  wij zijn allemaal sukkels

 • no-profile-image

  koos

  je kunt je natuurlijk ook af vragen of je voor 24 cent nog wel melk kunt produceren, volgens mij boer je dan alleen maar achter uit.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.