Home

Achtergrond 1 reactie

Melkpoeder Nestlé met melamine in Saoedi-Arabië

Een partij melkpoeder van Nestlé in Saoedi-Arabië is besmet met melamine.

Dat zegt de voedselautoriteit van het land. De poeder is afkomstig van een Chinese fabriek van het Zwitserse voedingsmiddelenconcern.

De Saoedische autoriteiten spreken op hun website van hoge concentraties van melamine, die schadelijk zijn voor de gezondheid. "De melkpoeder is voor niemand, van welke leeftijd dan ook, te eten", stellen ze. Ook melden ze dat in andere partijen van Nestlé lagere concentraties melamine is aangetroffen. Die zouden schadelijk kunnen zijn voor kinderen.

Volgens Vincent De Clippele, directeur van Nestlé Benelux, zitten er vaker sporen van melamine in de voedselketen. De normen voor dergelijke stoffen in verschillende landen zijn niet altijd even duidelijk. "Waarschijnlijk gaat het hier om een voorzorgsmaatregel van de Saoedische overheid."

Een verband met het melamineschandaal in China, eerder dit jaar, wijst hij van de hand. "Deze melamine is absoluut niet met opzet in onze producten gekomen."

Verder hebben overheidfunctionarissen uit het land volgens de site een lading chocoladewafels met room uit Maleisië onderschept. Ook die bevat melamine en is ongeschikt voor consumptie door kinderen. De wafels zijn niet afkomstig van een Nestlé-fabriek, maar van een Maleisisch bedrijf. De Nestlé-fabrieken in China produceren niet voor de Europese markt.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Karel

  Ook in Duitsland is het volgens een ZDF uitzending deze week gevonden in bakkerijproducten.
  Een Oostduitsbedrijf heeft de grondstof geïmporteerd vanuit Napels in Italië.
  Uit onderzoek blijkt dat de maffia de herkomst heeft verdoezeld door de verpakking van de melkpoeder weg te gooien en de melkpoeder in een grondstof voor de bakkerij heeft gemengd. Daarna is het verkocht aan Duitsland.
  Is het ook aan een Nederlands bedrijf verkocht? Weet de VWA hiervan. Heeft de VWA contact opgenomen met de Duitsers hierover?? Kunnen ze gericht onderzoek doen.
  Heeft Nederland ook producten van Nestlé? Zijn deze gecontroleerd?

Of registreer je om te kunnen reageren.