Home

Achtergrond 221 x bekeken

Meer huizen in 2007 gebouwd

In 2007 zijn er 87.537 woningen gebouwd, 7800 meer dan het jaar ervoor.

Daarmee is het streven van het kabinet gehaald om er 80.000 tot 83.000 woningen per jaar bij te krijgen.

Dat blijkt vandaag uit een brief van minister Eberhard van der Laan (Wonen) aan de Tweede Kamer. Vorig jaar verdwenen er bijna 20.000 huizen door sloop. Ook dat is een stijging in vergelijking met het jaar ervoor. Als ook administratieve uitschrijvingen worden meegeteld, dan zijn vorig jaar bijna 24.000 huizen onttrokken aan de woningvoorraad.

De financiële crisis heeft dit jaar nog geen invloed op de oplevering van nieuwe woningen, zo blijkt uit CBS-cijfers. In de eerste helft van 2008 zijn 23.635 woningen gerealiseerd en de verwachting is dat de bouw dit jaar nog uitkomt op 87.000. De bouw daarvan is al anderhalf jaar tot twee jaar geleden begonnen.

Het beeld voor 2009 is echter onzeker vanwege de economische situatie, meldt Van der Laan. Er zijn wel voldoende bouwvergunningen afgegeven om eenzelfde aantal als dit jaar te halen, maar voor de minister is het een vraag of de bouw echt wordt doorgezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.