Home

Achtergrond 184 x bekeken

Maria onder vuur vlak voor kerstreces

Op de laatste dag voor het kerstreces heeft een aantal leden van de Tweede Kamer zijn pijlen gericht op de KRO-glossy Maria.

Dat blad wordt door de vereniging KRO uitgegeven, maar zit volgens onder meer PvdA, PVV en D66 in het vaarwater van commerciële uitgevers.

De kwestie kwam donderdag aan de orde in het debat over kranten- en tijdschriftuitgevers die vinden dat publieke omroepen zorgen voor deregulering van de markt. Op het gebied van de Ster gingen veel fracties daar niet in mee, maar het blad Maria en andere omroepglossy's zoals Eva van de EO schoten enkele parlementariërs in het verkeerde keelgat.

Martijn van Dam (PvdA) vindt dat als deze glossy in de mediawet is toegestaan, de wet moet worden aangepast. PVV'er Martin Bosma wil een verbod. "Als het dan nog een katholiek blad was. In de eerste editie ging het gewoon over seks.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.