Home

Achtergrond 168 x bekeken

Man langer vast na vergiftiging zoontje

De 26-jarige vader die in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen zijn tien maanden oude zoontje probeerde te vergiftigen, blijft nog zeker veertien dagen in bewaring.

Dat bepaalde de rechter-commissaris in Arnhem dinsdag. De politie hield de man zaterdag aan, nadat een week eerder vergiftiging was geconstateerd bij zijn zoontje. Het ziekenhuispersoneel constateerde dat het plotseling veel slechter ging met kindje, dat al sinds augustus in het ziekenhuis verbleef. Het jongetje bleek alcohol en chemicaliën in zijn bloed te hebben.

Uitgebreid politieonderzoek leidde naar de in Rosmalen afkomstige vader. Na zijn aanhouding bekende de man de vergiftiging. Over zijn motief wil de politie nog niets zeggen. Het kindje was niet terminaal ziek, aldus een politiewoordvoerder. Het Radboud Ziekenhuis laat weten dat het elke dag beter gaat met het jongetje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.